Dino park

Dino park

Vratimo se u doba Jure
Dino park

Na Istočnom dijelu Grada Sunca prostire se Dino park sa replikama najstarijih poznatih stanovnika naše planete- dinosaurusima, zajedno sa svojim prijateljima iz budućnosti replikama slona, žirafe, džinovskih zmija. Pored toga mališani u blizini imaju našu Sunčanu igraonicu gdje mogu da nastave svoju zabavu i igru i okrijepe se uz ukusan kolač i omiljeno piće.

Dinosaurusi su nekad vladali ovom planetom i sigurno su jedna od najfascinantnijih bića koja su ikada kročila zemljom. Zato ih naši mališani obožavaju. Neki ih grle, neki im se dive, neki se slikaju sa njima, nekada se i plaše pa ih posmatraju iz daljine, a u nekima se probudi želja da se više edukuju o vladarima planete iz doba Jure.

Na ogromnoj zelenoj površini pogodnoj za igru i šetnju pored 14 replika dinosaurusa mališani mogu da se razonode sa dvije otvorene igraonice sa različitim rekvizitima, toboganima, penjalicama…

Stanovnici našeg Dino Parka su najpoznatiji istraženi dinosaurusi. Veliko je zadovoljstvo kada ugledamo oduševljena lica koja ugledaju svog omiljenog junaka popularnog T-Rexa, kralja dinosaurusa, zatim dugovratog Diplodokusa, kradljivca jaja Oviraptora, bodljikavog Amargasaurusa, borbenog Pachycephalosaurusa sa debelom glavom i ostale džinovske guštere.

Posjetom Dino Parku na trenutak možemo da uplovimo u neko drugo vrijeme i zamislimo kako su živjela bića na Zemlji dok još nije postojao čovjek. Kakve su bile navike dinosaurusa, koji se kako hranio, kako su preživljavali, koje vrste su im bile prijateljske, a koje ljuti protivnici… Sve su to pitanja koja se bude u našem parku i nerjetko mlađi posjetioci znaju dosta više odgovora od onih starijih.

Uz Sunčanu igraonicu Dino Park je omiljeno mjesto sve djece koja dođu u Grad Sunca.

Dino park
Dino park
Dino park
Dino park
Dino park
Dino park
Dino park
Dino park
Dino park
Dino park
Dino park Dino park